söndag 27 november 2011

Ateljéinvigning

Igår var det ateljéinvigning minsann. Jag bjöd på hembakta pepparkakor, hasselnötskakor och tre sorters glögg: Saffransglögg, hjortronglögg och alkoholfri barnglögg. Det kom och gick folk hela tiden och teperaturen i ateljén var tropisk även om vi hade dörren vidöppen.Det pratades, hantverk, återbruk, tapetkonservering och byggnadsvård.
Härlig kväll var det och jag vill passa på att tacka ALLA som kom och firade med mig!


Jag tänkte jag skulle försöka hålla öppet idag efterssom det är julskyltning, måste bara komma på vart jag ska göra av barnen under tiden ;)

torsdag 24 november 2011

Tingelinglampa!

Ropade in en liten lampa till mellantjejen på Tradera här i dagarna. Fast skärmen var himlans tråkigt så jag klädde om den. ( jag sparade orginalskärmen från 50 talen innanför det nya tyget)
Jag sydde nytt "överdrag" i rosa och sydde små blad nertill och pyntade med gröna sydda blad och en fjäril. Det blev en riktig Tingeling lampa!

Här är en bild när den inte är tänd, fast det syns inte så mcyket eftersson det är så mörkt i just det hörnet. Jäkla höst/vinter mörker.

onsdag 23 november 2011

Att planera in att inte planera

Igår gjorde jag det igen. Jag smet förbi en loppis helt oplanerat och fyndade finfina grejer.Det verkar vara det som är grejen, att inte planera att åka dit. För de gånger jag gör det så hittar jag oftast ingenting. Det gäller alltså att lära mig planera in att vara lite oplanerad, om ni fattar.Ja sen hade jag ju tyginköpstopp egentligen. Fast jag har ju insett att det inte funkar. Man MÅSTE ju passa på när man ser vintage tyger för det är ju inte säkert man springer på just dom tygerna igen.
Det här hittade jag igår: Ett super fint grönt förkläde med rosor och en stoooor julduk med hjärtan. Dessa ska jag sätta saxen i så fort jag får tid.


Sen hittade jag även denna 60 tals städrock. Den var i storlek 40 och sådär fyrkantig som dom kan vara och hade korta ärmar. Fast jag sydde om den till en lagon 36:a, fixade insnitt, tog bort ärmarna och bytte knappar. Simsalabim! I love it!




Och här är en beställning jag skickade iväg i veckan.

Lite får jag producerat ialafall.

tisdag 22 november 2011

Flera bilder



Idag fick jag ett infall och spikade upp en tapet bakom fotöljen i ateljén, för att dölja de fula rören som går där. Tycker det blev jätte fint. Jag rullade bara upp den och satte fast den med en spik i varje hörn upptill, rullen ligger kvar på golvet. Tapeten är likssom så fin att jag inte vågar klippa av den ni vet.Här följer lite fler bilder från ateljén eftersom det efterfrågats. Det är dörren ut/in och hallen på ena bilden och på den andra ser man toa dörren och mitt lilla pytte kök.


Sen fick jag lov att ta en bild på min färdigtvättade filt hög........Nu har jag tyginköpsstopp!!!


Fast jag kunde inte låta bli att köpa den här lilla högen tyg iallafall. Man måste ju passa på när tilfällen dyker upp med fina retro tyger, för man kanske aldrig hittar just det tyget igen. Ju.






söndag 20 november 2011

Pang i skallen

Idag kikade jag in på Elsas blogg och fick en total hjärnsmälta när jag fick syn på hennes fantastiska klännig!!! Jag fick en sån där inspirations rush så jag var beredd att lämna man, barn , allt bara jag fick åka och SYYY!!!Jag bara måste sy något liknande någongång, typ helst nu.
Genast började min hjärna tänka ut eventuella ändringar, skärningar, materialval och färgkombinationer osv. Kanske en liten söt jacka till som den här jag hittat när jag googlat nåndag:

Sen tänkte jag....jag har ju faktiskt sytt nåt liknande för längesen. Det som jag hade när min syster gifte sig. Eller ja, liknande är det ju egentligen inte, kanske material mässigt bara. Den här outfitten har jag inga förhoppningar om att någonsin få bära igen om jag inte vråltränar och går ner ca 8 kg...Inspirationen kom ifrån livstycket till Rättviksdräkten och en skånsk spedetröja. Sen har jag blandat in lite detaljer från en dräkttröja från Sorunda också. Materialet är en ljusblå sari som min syster köpte till mig i Singapore.








Fast när jag ser bilden på mig i dräkten så tycker jag nog att jag är snyggare i +8kg iallfall. Och utan dreads...Dessutom är det faktiskt mycket roligare att sy kläder med lite former i :)

lördag 19 november 2011

Lördag

Ja den där vrål-sy-starten i och med företagsflytten har det ju inte blivit. Barnens förkylningar avlöser varandra och själv går jag runt med feberkänningar, ont i öronen och ont i halsen.Jag är mest hemma och vabbar och städar,städar,städar. Det är helt otroligt hur mycket en familj på fem kan stöka ner. Känns som att jag bara städar, plockar , snyter och bär på barn hela dagarna och ändå ser hemmet ut som en svinstia. Att kurera sig själv som trebarns mor finns ju inte på kartan utan handlar mest om att dricka mycket varmt thé och knapra alvedon.

Har iaf hunnit sy lite på kvällarna. Tex det här gänget folkliga skallror som snart skickas upp till Sätergläntans butik i Insjön.

Sen har jag susat förbi möbelbutiken igen och botaniserat mer i deras tygspill lådor. Den här högen underbar ullfilt fick följa med hem den här gången. Ifall ni undrar så tvättar jag all denna filt/kläde i tvättmaskin på ullprogrammet innan jag använder den. Med tanke på att den är producerad för möbler så tror jag den är preparerad med flammskyddande medel och sånt vill man ju inte ha. Är inne på fjärde maskinen som tuffar runt i hallen nu.

Ja sen kan man ju pigga upp den trista vardagen på andra sätt också. Som att servera gröna pannkakor till exempel.

onsdag 16 november 2011

Välkomna in!

Om ni någon gång kommer till Karlshamn i Blekinge och råkar gå förbi Regeringsgatan 99, då kan ni kika in igenom den blå porten på den gamla 1700tals huset. Om ni gör det så kan ni också gå upp för den lilla kullerstensbacken på insidan av porten, in på gården och direkt till vänster.

Där finns nämligen den här fina och otroligt sneda blå dörren med ett runt fönster på.

Om ni hittar den fina dörren så tycker jag att ni kan knacka på och komma in. För där inne sitter nämligen jag och syr, i min nya ateljé!








Välkomna förbi, är det tänt så är det öppet. Skylt med öppettider, flagga vid blåporten osv kommer snart upp. Samma sak med den lilla hörnan vid röda fotöljen, den kommer snart att få hyllor som skall fyllas med Lina.OJ produkter som är tillsalu. Jag har redan smygskyltat lite i fönstren ut mot gatan. Som sagt, kom gärna förbi. Kanske bjuder jag på thé och mandelbiscotti.

lördag 12 november 2011

.

En beställning som gick iväg redan i september. Har bara glömt att blogga om den. Syddes till en go tjej som fyllde 30.

onsdag 9 november 2011

Bråttom bråttom




Ursäkta bloggpausen men det är lite mycket som pågår just nu. Företagsflytt, vikariat på skola och inskolning av lilltösen hos dagmamman..lägger in lite bilder på nyinföskaffade tyger så länge.

fredag 4 november 2011

Att inte sälja sin själ.

Nu har det konstiga hänt. Det som jag inte trodde skulle hända för att min blogg är så liten. Jag har blivit erbjuden att välja varor gratis från ett företag i utbyte mot att jag skiver om dom på min sida. Eller som dom så fint utryckte det i mailet: "vill du vara med på en lek?"...öh, att sälja din själ till ett företag är inte en lek tycker jag. Nix pix säger jag, kommer inte på frågan! Dessutom var produkterna som jag skulle göra reklam för inte min stil alls och apfula. Inte för att det hör till saken men ändå...

Grävde för övrigt fram det gamla klädexperimentet " min fru är en utomjording" klänningen idag. Gillar den mer nu än vad jag gjorde då när jag nyss sytt den.

torsdag 3 november 2011

Nanny mc Phee




Ja ha, nu var det klippt igen. Ännu en gång har jag fått en sån där inspirationskick så jag knapt kan sova om natten utan att tänka på tapeter, färger, mönster och kläddesign. Jävla skit...
Vi hyrde filmen Nanny mc Phee igår och nu vill jag bara bo i slott, måla väggarna knallgröna, virka och sy täcken och inreda hela huset med sammet och järnsängar och gå klädd som en färgglad Selma Lagerlöf. Hela filmen är en underbar blandning av dröm, verklighet, magi och sekelskifte. Se den! Säger jag bara....Här kommer lite ordentliga bilder från nätet istället.





Till och med barnen ville att vi skulle bygga om huset och måla om....så jag har iaf stöd där.

Ska kolla blocket om jag hittar ett stooooort halvmåne format fönster, lite tinnar och torn och diverse apbilliga med jätte duktiga hantverkare så fixar det sig nog :)

tisdag 1 november 2011

Sy en filtis








Nu har barnen novemberlov och det annordnas en massa aktiviteter här och där för barnen i stan. Mina barn hade två önskningar: Sy en filtis på biblioteket och prova på ridning på stans ridklubb. Båda aktiviteterna behövde förbokas. Efter att ha ringt till ridklubben typ 20 ggr och inte fått nåt svar så gav jag upp det, biblioteket visade sig också vara fullt. Jahapp likssom, vad göra nu? Vi får väl sy egna filtisar tänkte jag. För sy kan jag ju, det är svårare att trolla fram ridutrustning och häst. Så vi gick 500m bort till traktens möbelfabrik och frågade om dom hade några tygstuvar över. Vi fick en hel kartong, gratis!! Stooora hela sjok i all världens färger.Så nu badar vi i vackra ullfilt tyger här hemma. Nu sys det filtisar så det ryker om det .
Blog Widget by LinkWithin