onsdag 29 februari 2012

Uppdatering...


Nu har jag haft ett möte med skolan rektor om boken och wii incidenten.
Det var ett väldigt givande möte där rektorn faktiskt lyssnade och HÖLL MED om vad jag hade att säga!!! Kors i krösamoset! ( plötsligt händer det) Jag fick veta att läseboken håller på att successivt bytas ut mot en nyare reviderad utgåva, där dom kritiserade texterna är omskrivna.
Han höll även med om att pedagogen inte tänkt igenom wii spelandet och skulle ta upp händelsen på nästa lärarmöte.
Och idag, en dag efter mötet, kommer sonen hem med en ny läsebok minsann. Den NYA reviderade utgåvan och se här vad jag hittade i den:
Inte ett ord om bröst! Hallelulja. ( att dom ska ta bort heeela det lilla textavsnittet är kanske för mycket begärt.) Det lönar sig att stå upp för vad man tror är rätt i bland minsann. Önskar bara att han fått den nya boken tidigare såklart.

Här hemma är det vår i trädgården. Snowracern ser lite glömd ut där på gräset och snödropparna kikar upp i rabatterna.
Tänk vilken skillnad det är beroende på vilken del av landet man bor i. Såhär ser det till exempel ut hos Persilja uppe i norr just nu. Bara att scrolla till sista bilden i det nyaste inlägget. Vackert och ljuvligt, men jag gillar barmarken och hoppet om varmare tider bättre.

Och i helgen sågade jag ner ett litet träd och kapade grenarna.( den långa pinnen mitt i bilden)
Ska ha det till ett litet projekt. Snart kanske ni får se.



lördag 25 februari 2012

Tygfint.

Senaste tygköpet. Oanvänt och fint. Lade min klänning av samma tyg på tyget. Även om klänningen är i andra färger så smälter dom ihop rätt bra tycker jag ;)
Här i södern blåser det så jag tror taket ska flyga av och det 100 åriga vårdträdet i trädgården ska rasa. Kanske är det den riktiga våren som blåser bort vintern.

fredag 24 februari 2012

Instagram igen

Lapptäcket blir större och större.
Jacka i storlek 90 cl.
Snödroppar! Såg även vintergäck och lila krokusar.Nu är det vår igen, härligt.
......

Nu ska jag hem till den här tjejen och pyssla och snacka blajj. So long!

torsdag 23 februari 2012

Och fler....

Ännu lite fler jackor har det blivit.
En sommarjacka i storlek 90 cl och en grön varmfodrad i 100 cl.


Ang inlägget innan så vill jag tacka er alla för alla fina och styrkande kommentarer. Tack, tack! Det värmer så mycket att inte känna sig ensam i problemet.

Jag har nu fått en tid av rektorn för samtal, känns bara bra. Jag är inte ett dugg nervös, vilket känns jätte bra. Jag som är en så konflikträdd liten typ som alltid backat och bugat under andras åsikter står helt plöttsligt alldeles ensam, rak i ryggen som en fura, argumenterar personalen rakt i nyllet och tvivlar inte en sekund på vad som kommer ut ur munnen på mig. Jag är alldeles förvånad själv. Modersinstinkter är starka grejjer och skall inte nedvärderas.

Idag vid hämtningen kom gårdagens aula-händelse pedagog fram till mig och ville prata.
Hon sa att hon missuppfattat det jag sa igår och det var därför hon skrattat. Hon sa också att spelet dom spelat igår var nytt och att dom provkörde det för att se vad det var.
Mitt svar blev:" Jag hade inte behövt se mer än tio sekunder av den musikvideon för att se att den inte var lämplig för barn. När jag kom in i rummet var ni typ mitt i videon. Du hade haft god tid på dig att stänga av."
Hon svarade att hon inte nändes stänga av för att barnen verkade ha så roligt....
-"Ja, och om mina barn fick välja så skulle dom äta godis hela dagarna, men inte får dom det bara för att dom vill det. Du som är pedagog borde väl kunna avgöra vad som är lämpligt och inte?!" svarade jag. "Vad dom tittar på är ju ditt ansvar och mitt barn får absolut inte titta på sånt."
Hon sa att det beror på vad man själv tycker och att man tycker olika osv...varpå jag svarade: "japp, och därför har jag bokat tid hos rektorn nästa vecka för att prata med honom om vad den här skolan har för inställning i genusfrågan!"

Då blev hon tyst...min son kom och drog iväg mig till bilen och där var konversationen slut.

Min stora undran över denna konversation är: hur kan dom "testa" ett spel på barnen utan att ens kolla först vad det är? Brukar det inte stå åldersgräns på spelen? Jag har svårt att tro att detta spel var ämnat för 7 åringar.
Ja,ja..kampen fortsätter och nästa vecka är det dags att se vad rektorn har att säga om det hela.
To be continued....

onsdag 22 februari 2012

Nu blir jag ARG!

Det är inte ofta jag blir arg, men när det gäller mina barn kan jag ryta ifrån ordentligt. Idag uppstod ett sådant tillfälle.
Min son är på fritids den här veckan efterssom han egentligen har sportlov men båda jag och hans pappa jobbar. Vanligt vis när jag hämtar honom brukar han sitta och rita eller pyssla. Men idag hittade jag honom i skolan aula. Han spelande ett " sjung med" spel på Wii på aulans stora vita duk tillsammans med ett gäng 7-8 åringar. Bara det tycker jag är illa då det redan diskuteras att barn sitter för mycket vid skärmar på fritiden, då ska dom väl inte göra det i skolan också.
Men vad var det då dom spelade och tittade på? Var det typ micke och mojje? Astrid Lindgren sånger? Eller kanske disney? Näe det var DET HÄR!
Jag blev totalt rosenrasande och frågade den närmaste fritidspedagogen vad fan det var hon lät barnen titta på, varpå hon bara skrattade!!! Jag snäste till henne nåt i stil med " ja skratta på du men sån här köns stereotyp skit ska inte mitt barn titta på. Sen tog jag min son och gick.

Barnvänlig underhållning på schemat?

Det är tyverr inte första gången något lika könsstereotypt inträffar på den här skolan. Tidigare i höstas konfronterade jag min sons lärare med följande text i hans läsebok för 7 åringar: "-Vilka bröst! vrålade Danne.- Wow sa Anton. Han var röd om öronen. Anton Hade tre systrar så han var van. Killarna skrek av skratt."

Lärarens reaktion var att , som den andra pedagogen, skratta mig i ansiktet och försökte försäkra mig om att det brukar vara det kapitlet barnen skratta mest till. Ja tacka fan för det, tänkte jag, det blir ju pinsamt för alla dessa tjejer i klassen som inte vet hur dom ska reagera!!!
Boken innehåller även ett kapitel där en tjej tycker det är synd att hennes kompis bär slöja för att hon citat" är så söt utan". Ja för söt måste man ju vara som tjej och det kan man visst inte vara med slöja på eller? Det finns också ett kapitel om tro där dom säger något i stil med" vissa tror på tomten, andra tror på Allah.." Jaha, så Allah och tomten är lika stora sagokaraktärer eller?
Efter att ha googlat på bokens namn fann jag bla denna artikel. Hade det verkligen varit så svårt för de ansvariga inköparna på skolan att kolla upp boken först innan den köps in till alla dessa barn? Man blir så arg!!!!!

Nu har jag mailat rektorn och begärt ett möte där jag vill diskutera skolans genustänk och lärarnas och pedagogernas bemötande.
Jag kan återkomma för att raportera hur det går.
Grrrrr!

måndag 20 februari 2012

Fler jackor


Idag blev det fler jackor.
En gul sommarjacka och en varmfodrad i beige/lila. Båda är i storlek 100 cl.
Samma sak gäller här, säg till om ni vill ha dom innan dom försvinner till återförsäljare.




Made two more jackets today. One for the summer and one for colder days.

söndag 19 februari 2012

Hemmaslöjd del 2

Jag tänker ofta att vi har ett helt vanligt hem, sådär ni vet, vanligt. Men ofta säger våra gäster att vårat hem är så "slöjdigt". Jag har gjort ett inlägg om slöjden här hemma förut. Det kan ni läsa här. Men sedan dess har det tillkommit lite mer slöjd-aktiga inredningsdetaljer.

Tex den här ljuskronan som egentligen inte är färdig ännu. Fast nu har den sett ut såhär i över ett år...Gjord av en gammal plåtburk som en gång innehåll inlagda gurkor.
Sen har min fina make smitt lite krokar till skåpen här hemma. Jättefina tycker jag.

Den här fina hängaren i luffarslöjd har min kompis Lisa gjort och den har vi haft i flera år. Vi fick den i bröllopspresent.
Den här lilla trähaspen är lite av en bubblare för den är så ful...Fast dörren är ju en av orginal dörrarna till huset. Och det är ju lite slöjdigt antar jag.
Den här apfula korgen får också vara med även om det egentligen är en bubblare....jag gjorde den för flera år sedan under en period då jag tänkte jag skulle lära mig luffarslöjd men inte hittade någon kurs att gå. "Själv är bäste dräng" tänkte jag och snodde ihop detta åbäke utan att kunna nåt om tekniken. Gick ju sådär....

Pimpade för övrigt mina kökslådor under hyllan igår. Tog den tapet jag hade hemma ( resten är på jobbet ju). Gillar det!

Nu ska jag städa hus. Vi får hit fint folk från Olofström idag. En krukmakare och en arborist to be. Man borde få besök oftare, det är bara då vi verkligen sätter igång och STÄDAR huset. Ni vet, alla rum blir fina samtidigt. Vi borde bjuda hem folk oftare...

fredag 17 februari 2012

Jackor

Lite jackor har det blivit också. Dessa två är i storlek 90 cl. Ni får hojta till om ni vill ha någon av dem för snart förvinner dom till återförsäljare.

Made some jackets today.

torsdag 16 februari 2012

Nu.


I ateljén växer det bla fram lapptäcken. Både egna och beställningar.

måndag 13 februari 2012

Undantagen

Ibland köper jag ju nya tyger, även om jag vet att det inte är så bra för miljön osv. Men ibland så kan jag faktiskt inte låta bli. Som när jag hittar en aphärlig quilt sida från USA på nätet som även skickar over seas.....Dessa är mina nya dyrgripar.


Är för övrigt inte i ateljén förens på Torsdag den här veckan. Jag hoppar nämligen in som gästlärare på en folkhögskola i närheten månd-onsd. Jätte kul är det!

Bougt some new quilting fabric from America, just love them!

fredag 10 februari 2012

Lövet

Nu är mitt löv färdigt till Hemslöjdens hundraårs jubileum ni vet. Så här blev det. Lite retro, lite folkligt/slöjdigt och lite återbrukat i form av klippta bitar av ölburkar.

Sen har det blivit fler vantar minsann.


torsdag 9 februari 2012

Vantar

Kärlek.
Flower Power

tisdag 7 februari 2012

Tack o tack o tack!

Det är bra med egna kontakter. Så säger man alltid på arbetsförmedlingen. Skitsnack har jag gått och tänkt. Men det är sant. Kontakter är fantastiska att ha. Speciellt om dom gillar tyg som jag. För då kan man få sånt här fint i brevlådan. Fina bitar 30-40 tals lapptäckstyger i alla regnbågens färger. Tack Margareta!

I got these beautyful 30-40´s quiltfabrics from a friend the other day. I just love them!


måndag 6 februari 2012

Ågatans tyghandel


Jag var och köpte tyg i stans bästa tygaffär idag. Jag har skrivit om den innan. Den har funnits i evigheter och allt som inte blivit sålt genom åren finns på övervåningen. Huller om buller. Det är en riktig skattkammare.
Huset ( som inte alls ligger på Ågatan utan drottninggatan..) är gammalt. Sedan början av 1900 talet skulle jag tro. Och ingenting har förändrats sedan det byggdes. Ingen har nämligen bott där. I allafall inte på väldigt länge.Det är bara tyghandeln som huserat i bottenplanet. På de andra två våningarna är allt orginal. Mörka mönstrade linoliummattor, avflagnade väggar, bakkelit knappar till elen, kakelugnar, glasdörrar och knirrande golv. Huset är svinkallt då det är oisolerat, inne i skrymslen och garderober finner man handtäljda pinnlister och i ett av rummen finns till och med ett pyttelitet orginalkök med vedspis och allt. Huset är fantastiskt att gå runt i, som ett jätteslitet svinkallt museum. Jag hoppas att det inte rivs den dag då tyghandeln läggs ner. Men ingen kommer väl ha råd att renovera det.....Synd.


söndag 5 februari 2012

Modemässan i Köpenhamn

Ja, jag var ju på modemässan i Köpenhamn i fredags. Och hur var det då? Var det spännande, köpte jag en massa kläder? Såg jag en massa kändisar?

Ja..eh.. jag köpte tyg.


Och såg prinsessan Mary.

lördag 4 februari 2012

Och vinnaren är......

Grattis till vinsten Fröken Eplegröt!!!!
Ditt namn blev draget ur burken av min son nu ikväll! (bilderna blev bara så mörka att det inte är någon idé att lägga in dom här på bloggen)
Maila mig på linaoj@gmail.com och berätta vad du vill ha och din adress så skickar jag det till dig!
Stort grattis!!

Och tack alla ni andra som följer mig här på bloggen, jag blir så glad av att så många ville vara med och tävla. Fina ni!

torsdag 2 februari 2012

Vintermössa

Plockade fram den här gamla mössan ur gömmorna härom dagen. Gjorde den till mig själv för runt 11 år sedan men använde den knappt. ( Långt innan jag hade gått en enda textil hantverkskurs vilket syns om man kikar nära..)Nu har jag sytt om den lite så att min dotter kan ha den istället. Det är en svart klädes mössa med Dala Floda broderier i ylle. Fodrad och go.Gillas av tösen.

I made this for myself years ago but never wore it. Now my daughter wears it instead.

onsdag 1 februari 2012

Kallt......

Inomhus luften: 14 grader.
Golvtemperatur: 11 grader.
Brrr. Tur man kan åka till ateljén och värma sig.

The temperature inside our house is +14 degrees C.
The floor temperature is +11 degrees C.
Iam happy to go to work where i can get warm.

Jag=buisness woman!

Idag hade jag ett litet buisness möte. Och vad passar bättre att ta på sig då om inte en slips! Min nya prickiga såklart.
Passade på att matcha med min nya prickiga kjol, även den i mörkblå med röda prickar.
Finemang!
På fredag är ateljén stängd för då befinner jag mig utsocknes, närmare bestämt på modemässan i Köpenhamn. Ska bli kul att se om min danska sitter kvar nånstans där inne efter att inte ha pratat danska på närmare tio år.....

Today i had a little buisness meeting, so I wore my new favourite tie with dots. I also had a dotted skirt to go with it.
This friday i will be attending Copenhagen Fashion Week so my atelier won´t be open that day.
Blog Widget by LinkWithin